Țările au granițe, pe când dragostea nu are
-- Grupul doamnelor din cadrul Ambasadei Chinei în România au participat la Bazarul de Caritate

2019-12-13 02:48

La data de 8 decembrie 2019, la Willbrook Platinum Business & Convention Center din București s-a desfășurat Bazarul anual de caritate de Crăciun a misiunilor diplomatice din România. La bazar a participat grupul doamnelor din cadrul Ambasadei Chinei în România, condus de ambasadorul Jiang Yu.

În mijlocul iernii, când e frig afară, târgul de caritate este plin de oameni și de o atmosferă caldă. Aceast târg reprezintă o platformă pentru a oferi dragoste și a prezenta cultura diferitelor țări. Diverse misiuni diplomatice din România și-au selectat propriile produse speciale și au aranjat cu atenție standurile sale de prezentare. Participanții au purtat diverse costume naționale, iar scena arăta ca un mini „World Expo". Diferiți oameni, dar același zâmbet, pe durata târgului se aud oamenii zicând „pentru caritate", „pentru copii", fapt care îi face pe toți să simtă armonia și căldura „familiei mari" de peste granițele naționale.

   

Standul nostru de expoziție a devenit din nou standul „stea" al publicului. Steagul roșu cu cinci stele, felinarul roșu, caligrafia și pictura chinezească, nodul chinezesc, roșul chinezesc care-ți ia ochii și aromele puternice chinezești creează o atmosferă festivă. Echipa doamnelor din cadrul Ambasadei, îmbrăcate în coloratele costume Tang, sobrele cheongsamuri, elegantele haine ale dinastiei Han, au devenit purtători de cuvânt ai culturii chineze și au interacționat cu vizitatorii cu mult entuziasm. Jucăriile moi și drăguțe panda, sculpturile în lut ale zodiacului chinezesc, evantaiele delicate chinezești au fost cele mai vândute. Foarte multe produse au fost epuizate.

   

Echipa doamnelor din cadrul ambasadei și copiii diplomaților au prezentat la târg, de asemenea, caligrafia și tăierea hârtiei, în timp ce profesorii și studenții Institutului Confucius au prezentat publicului dansul și ceaiul chinezesc. Grațioasa caligrafie, metodele inteligente de tăiere a hârtiei, mireasma îmbătătoare de ceai și fustele ce tremură în ritm de dans au atras un număr mare de vizitatori să se oprească și să admire farmecul culturii chineze, iar standul chinez a arătat un aspect nou al diplomației marii puteri cu caracteristici chineze în noua eră.

Bazarul de Caritate de Crăciun este organizat de Asociația Internațională a Femeilor din România, iar veniturile bazarului sunt folosite pentru finanțarea orfelinatelor și a grupurilor defavorizate din România. În acest an, la eveniment au participat peste 50 de misiuni diplomatice și organizații conexe din România, iar vânzările de caritate ale standului nostru au atins un nou nivel. Ca participant activ și contribuitor la eveniment, în ultimii ani, veniturile ambasadei Chinei în cadrul bazarului au fost printre cele mai mari dintre toate delegațiile, organizatorul și-a exprimat de nenumărate ori mulțumire față de Ambasada Chinei pentru sprijinul puternic acordat evenimentului, dedicând dragoste grupurilor vulnerabile din România și lăsându-i pe oamenii din România să simtă farmecul culturii chineze.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro