Frumoasa și blânda iarnă intră cu caldura și grijă în inimile noastre-Echipa doamnelor din cadrul Ambasadei Chinei în România au vizitat azilul de bătrâni și casa de copii

2019-12-04 20:38

Toamna a fost una destul de lungă, iar acum vine și iarna. La data de 23 noiembrie 2019, cu ocazia apropierii Zilei Naționale a României, pentru a promova virtuțile tradiționale ale respectului națiunii chineze pentru persoanele în vârstă și copii, doamne și copii de la Ambasada Chinei în României au vizitat Casa Sfântul Ștefan din București și Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente Berceni, dăruind dragoste și căldură grupurilor defavorizate. Directorul Coordonare Asistență Socială al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București și Directorul Centrului Rezidențial de Ingrijire și Asistență pentru Persoane Dependente Berceni, dna Iuliana Cristea, Directorul General al Direcției Generale de Asistență Socială și Protectia Copilului Sector 1 Bucuresti, dl Vasile Moțoc, Directorul Casei Sfântul Ștefan, dna Marcela Ilie au participat la eveniment.

Echipa doamnelor din cadrul Ambasadei, a mers mai întâi la Casa Sfântul Ștefan din București pentru a-i vizita pe copii. După ce copiii s-au prezentat cu puțină timiditate, mai multe doamne din cadrul ambasadei au luat copii de mâinile lor mici și i-au întrebat în șoaptă despre viața lor și procesul de studii, după care le-au înmânat copiilor ghiozdane și pungi cu cozonac de Crăciun, special pregătite de ambasadă, în ghiozdane am pus jucării panda de pluș și creioane colorate, care sunt adorate de copii. În fața semenilor lor, copiii de la ambasadă, lasând timiditatea la o parte, au încercat să folosească conversațiile simple pe care le-au învățat în școlile românești pentru a discuta cu copii români, iar atunci când discuția orală nu le reușește, copii folosesc limbajul gesturilor și se înțeleg de minune. De asemenea, le-au făcut cadou copiilor români tablouri cu tema „Prietenia China-România transmisă din generație în generație” și cu o voce tandră și strălucitoare urând prieteniei dintre China și România să fie veșnice. Cu ajutorul părinților săi, micuța de 2 ani, Yao Yao, din cadrul ambasadei, a participat și ea la crearea acestor tablouri. Cu mânuțele ei mici, a colorat pe hârtia aurie un copac care simbolizează prietenia chino-romană. Copiii români au pregătit ornamente handmade de Crăciun și au cântat în costume tradiționale românești. Atmosfera a fost una foarte caldă.

Doamnele și diplomații de la Ambasada Chineză au spus că au venit să îi viziteze pe copiii români ca să le aducă căldură din îndepărtata Chină, să îi binecuvânteze să crească sănătoși, să trăiască fericiți și să se străduie să devină o persoană utilă pentru societate.

Ulterior, echipa doamnelor s-a deplasat și la cel mai mare azil din România pentru a transmite bătrânilor locali felicitări prietenoase cu ocazia sărbătorilor de iarnă și pungi cu articole pentru necesități zilnice, pregătite cu grijă de ambasadă, urându-le vârstnicilor o viață lungă, sănătoasă și să se bucure de bătrânețe. Diplomații au spus că prietenia dintre poporul chinez și român este una profundă și speră să transmită dragostea și căldura, exprimând sentimentele de prietenia profundă a Ambasadei Chinei pentru poporul român.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro