Ambasadorul Jiang Yu s-a întâlnit cu Ministrul Apărării Naţionale Gabriel-Beniamin Leş

2019-08-12 14:31

La data de 8 august 2019, Ambasadorul Jiang Yu s-a întâlnit cu Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel-Beniamin Leş. Ambasadorul Jiang Yu a recapitulat pe scurt evoluția relațiilor militare dintre cele două țări în ultimii ani, i-a mulțumit dlui ministru Leș pentru eforturile și contribuțiile sale la consolidarea relațiilor dintre cele două țări și cele două armate, a menționat că va colabora cu partea română în perioada exercitării mandatului de ambasador în România pentru a promova în comun cooperarea dintre cele două armate pentru a obține și mai multe rezultate.

Ambasadorul Jiang Yu a subliniat că România este a treia țară care a stabilit relații diplomatice cu China și a jucat un rol important în restabilirea poziției legitime a Chinei în cadrul Organizației Națiunilor Unite. În ultimii 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România, mai ales după ce cele două țări au stabilit Parteneriatul amplu de prietenie și cooperare de acum 15 ani, relațiile de cooperare bilaterală amicală s-au îmbunătățit constant, schimburile au devenit tot mai frecvente, iar cooperarea în diverse domenii a dat rezultate fructuoase. China acordă o importanță deosebită rolului României în UE și în Europa Centrală și de Est și apreciază activ eforturile României din prima jumătate a acestui an pentru a promova cooperarea China-UE.

Ambasadorul Jiang Yu a spus că China a fost întotdeauna un constructor al păcii mondiale, un contribuitor la dezvoltarea globală și un apărător al ordinii internaționale. Armata chineză a fost întotdeauna o forță fermă pentru salvgardarea păcii mondiale. Armata chineză participă activ la cooperarea militară internațională, răspunde în comun la provocările de securitate globală și se străduiește să furnizeze bunuri publice pentru securitatea regională și internațională, devenind o forță puternică pentru salvgardarea păcii mondiale. China este țara cu cel mai mare număr de menținători de pace printre membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU. Marina militară chineză a trimis 32 de loturi de trupe în Golful Aden și în apele Somaliei pentru a efectua misiuni de escortă. Armata chineză își asumă din ce în ce mai multe responsabilități și obligații internaționale, aducând contribuții importante la protejarea păcii mondiale și la promovarea dezvoltării comune.

Ambasadorul Jiang Yu a subliniat că China și România împărtășesc interese comune și își asumă responsabilități comune în protejarea păcii mondiale și promovarea dezvoltării comune. Relațiile de prietenie dintre armatele celor două țări sunt profunde și se bazează pe același concept. Cooperarea în domeniul apărării și securității naționale are perspective largi. Dl ministru Gabriel Leș a evaluat pozitiv realizările fructuoase ale cooperării dintre cele două armate din ultimii ani, sperând ca cele două părți să continue să dezvolte și să aprofundeze relațiile de prietenie tradiționale dintre cele două armate și să promoveze împreună o lume mai sigură, mai stabilă, mai prosperă și armonioasă.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro