Delegația de schimburi de prietenie din provincia Hubei vizitează România

2019-06-29 04:14

În perioada 25-27 iunie, o delegație de schimb de prietenie condusă de dl Peng Jun, Vicepreședintele Conferinței Consultative Politice Populare Provinciale din Hubei, a vizitat România, unde s-au întâlnit într-o atmosferă prietenoasă cu Președintele Consiliului Județean Prahova, dl Bogdan Toader și prefectul județului Prahova, dna Mădălina Lupea.

Președintele Bogdan Toader a prezentat delegaţiei situaţia de bază politică, economico-socială, culturală și de turism a județului, indicând faptul că dezvoltarea economică a județului este în stare bună și are avantaje unice în prelucrarea petrolului, turismul montan, schi alpin şi vinificație, purtând și numele de "județul aurului negru", iar orașul Sinaia din județul Prahova este cunoscut sub numele de "Perla Carpaților". Mădălina Lupea a venit cu mai multe detalii despre mediul de investiții și parcurile industriale din județ și a declarat că acesta are un transport convenabil, forță de muncă suficientă cu un nivel înalt de educație, grupuri mari de consumatori, dezvoltarea perfectă a pieței și gestionare eficientă a managementului guvernamental, fiind o regiune a României cu un mediu excelent de investiții. Județul Prahova salută cu căldură antreprenorii din toată China, inclusiv cei din provincia Hubei, să investească și să coopereze.

Vicepreședintele Peng Jun a prezentat situația de bază a provinciei Hubei. El a spus că provincia Hubei are avantaje unice în știință și tehnologia, educație, logistica transporturilor și industrie de producție. Dezvoltarea și deschiderea centurii economice a râului Yangtze și inițiativa ”Belt and Road" au adus mari oportunități de dezvoltare provinciei Hubei. El a prezentat patru sugestii privind schimburile locale și cooperarea dintre cele două provincii: în primul rând, să consolideze schimburile reciproce dintre cele două părți, să se străduiască să stabilească un forum regulat sau o platformă de expoziții comerciale, să promoveze cooperarea profundă, să distribuie produse de specialitate românești prin Cale Ferată Express China; a doua sugestie este de a promova stabilirea unei relații de prietenie dintre oraşele cu dotări similare, cum ar fi Regiune Autonomă Enshi din Hubei și orașul Sinaia; a treia sugestie este să consolideze schimburile educaționale, ambele părți pot recomanda 1-2 colegii și universități să stabilească cooperarea interșcolară, iar studenţii români sunt bineveniţi să studieze în Hubei; a patra sugestie este de a combina avantajele Hubei în construcția de poduri și proiecte de conservare a apei cu necesitățile de construcție a infrastructurii judeţului Prahova și de a realiza o cooperare aprofundată.

Pe 25 iunie, dna Jiang Yu, Ambasadorul Chinei în România, a organizat în cadrul ambasadei o întâlnire cu Vicepreședintele Peng Jun pentru a discuta despre promovarea cooperării economice și comerciale chino-române și a schimburilor locale, etc.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro