Ambasadorul Jiang Yu a vizitat Universitatea din București

2019-06-29 03:15

În data de 27 iunie, Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu, a vizitat Universitatea din București, unde s-a întâlnit cu rectorul universității, dl Mircea Dumitru, directorul român al Institutului Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti dna Luminița Bălan și directorul chinez al Institutului dna Li Li.

Ambasadorul Jiang Yu a spus că aprofundarea schimburilor chino-române în domeniul educației, culturii și tineretului poate oferi o forță motrice inepuizabilă pentru dezvoltarea durabilă a relațiilor bilaterale. Universitatea din București a depus eforturi mari în schimburile educaționale și cooperarea cu China de-a lungul anilor. Faptul că dezvoltarea Chinei a devenit din ce în ce mai populară în lume, comunitatea românească cere din ce în ce mai mult să înțeleagă China și să consolideze cooperarea cu China. Ca o universitate de prim rang, Universitatea din București nu numai că desfășoară în mod activ schimburi academice și cercetări științifice, ci de asemenea, a înființat secția de limba chineză și au deschis Institutul Confucius pentru a construi o platformă pentru poporul chinez și român să se înțeleagă și să se cunoască mai bine, crescând multe talente pentru promovarea prieteniei chino-române. Ambasadorul Jiang Yu speră că Universitatea din București va consolida schimburile și cooperarea cu universitățile chineze la un nivel mai înalt și într-un domeniu mai larg și va contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale pe termen lung și în profunzime.

Dl rector Mircea Dumitru a declarat că Universitatea din București acordă o mare importanță desfășurării schimburilor și cooperării cu China și va continua să promoveze în mod activ schimburile academice bilaterale și multilaterale și să realizeze cercetări comune sub diverse forme. Se speră că cele două guverne vor lua măsuri mai convenabile pentru a extinde schimbul reciproc al studenților la nivel internațional. Universitatea din București va întâmpina cu bucurie cât mai mulți studenți chinezi să își facă studiile în cadrul universității.

Însoțită de dna director Luminița Bălan și dna director Li Li, ambasadorul Jiang Yu a vizitat, de asemenea, Institutul Confucius din cadrul Universității din București și a discutat cu unii profesori. Ea speră că Institutul Confucius va continua să depună eforturi perseverente pentru a juca un rol important în schimburile culturale și învățarea reciprocă între China și România, astfel încât prietenia tradițională dintre cele două țări să fie transmisă din generație în generație.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro