Conferința de promovare a turismului din Guangxi a avut loc cu succes în România

2019-06-24 03:51

La 21 iunie, Conferința de promovare a turismului din Guangxi, organizată de Guvernul Popular al Regiunii Autonome Guangxi Zhuang, a avut loc cu succes în București, România. Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu, Vicepreședintele Regiunii Autonome Guangxi Zhuang, dl Li Bin, Vicepreședintele Casei Româno-Chineze din România, dl Eliade Balan, șeful Centrului Național de Informare Turistică din Giurgiu, dl Alexandru Neagu și alte peste 60 de persoane din domeniul turismului și mass-media au participat la eveniment.

Dl Li Bin, Vicepreședintele Regiunii Autonome Guangxi, a declarat în discursul său, că acest an marchează cea de-a 70-a aniversare a înființării Republicii Populare Chineze și a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și China. Timp de 70 de ani, România și China au menținut o relație de cooperare foarte prietenoasă. În acest an special, faptul că delegația din Guangxi efectuează schimburi culturale și turistice în România este un lucru de o importanță semnificativă.

Dl Li Bin a prezentat pe scurt situația de bază a Guangxi și a resurselor culturale și turistice din Guangxi. El a spus că Guangxi este una dintre cele mai importante provincii turistice din China, cu peisaje frumoase, cu un cer senin de un albastru minunat, aer curat, cu o bogată cultură națională și obiceiuri populare, peisaje naturale, peisaje istorice și culturale pline de culoare. În ultimii ani, Guangxi se străduiește să creeze stațiune turistică internatională din Guilin, stațiunea turistică internațională Beibu Golf, zona internațională de turism pentru sănătate Bama Changshou și centura de turism de la frontiera chino-vietnameză, care atrage turiști din întreaga lume. În anul 2018, numărul total de turiști care au vizitat Guangxi a fost de 683 milioane, inclusiv 5623300 vizitatori pe noapte, iar consumul total de turism a ajuns la 112 miliarde USD.

Dl Li Bin a spus că turismul este un pod pentru răspândirea civilizației, schimbul culturii și consolidarea prieteniei. Este cel mai bun mod de a apropia oamenii și el invită prietenii români să viziteze Guangxi și obiectivele turistice ale acestei provincii.

La sedința de promovare, vicepreședintele Casei Româno-Chineze, Eliade Balan, a ținut un discurs în numele părții române și a menționat că speră ca Guangxi și România să consolideze schimburile culturale și cooperarea în domeniul turismului și să promoveze dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale.

Ghizi celebri, îmbrăcați în costume tradiționale din Guangxi de etnia Dong, au prezentat prietenilor din România sub formă de video și PPT, peisajele din Guangxi, istoria, cultura și locurile pitorești de la frontiera acesteia, stațiunile de coastă, obiceiurile etnice, stațiuni balneare de îngrijire a sănătății, precum și alte elemente de turism, cum ar fi aspectul urban nou, bucate tradiționale specifice, zonele pentru cumpărăturile și transportul convenabil. Prietenii români prezenți au fost surprinsă de obiceiurile bogate etnice și resursele bogate de turism din Guangxi. Toți au menționat ca dacă ar avea ocazia ar merge neapărat să viziteze Guangxi.

Înainte de această conferință de promovare, dna Jiang Yu, Ambasadorul Chinei în România, și dl Li Bin, Vicepreședintele Regiunii Autonome Guangxi, au purtat discuții. Dl Li Bin a prezentat situația de bază a orașului Guangxi și sarcinile principale ale vizitei sale în România. Ambasadorul Jiang Yu a apreciat foarte mult realizările de dezvoltare ale provinciei Guangxi în ultimii ani și speră că aceasta va întări cooperarea cu România în domeniul culturii și turismului.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro