Întrunirea Grupului de femei din cadrul Ambasadei Chinei din România cu comunitatea chineză de femei din România

2019-06-11 01:39

La 10 iunie 2019, grup de femei a Ambasadei Chinei în România a organizat un eveniment la care s-a întrunit cu comunitatea chineză de femei din România. La acest eveniment au participat mai mult de 50 de persoane, dintre care sunt reprezentanți ai comunității chineze de femei din România, reprezentați ai Yangzhou Art Troupe și grup de femei din cadrul ambasadei.

Ambasadorul Jiang Yu a spus că majoritatea femeilor chineze de peste hotare au fost întotdeauna o forță importantă în comunitatea Chineză în România. Pentru o lungă perioadă de timp, ele au înfruntat valul timpurilor, arătând stilul lor personal și dezvoltând în mod constant propria afacere, s-au integrat activ în societatea locală, promovând virtuțile bune tradiționale ale națiunii chineze, stabilind o imagine bună a femeilor din China, jucând un rol în ceea ce privește construirea unei comunități chineze armonioase, sprijinirea construirii și promovării orașelor natale, promovarea schimburilor dintre China-România, precum și au contribuit la promovarea dezvoltării relațiilor China-România.

Ambasadorul Jiang Yu a subliniat că în acest an marchează cea de-a 70-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice dintre China și România și cea de-a 15 aniversare de la stabilirea parteneriatului amplu de prietenie și cooperare. Relația dintre cele două țări s-a infruntat cu oportunități istorice de dezvoltare rapidă. Se speră că numeroasele femei din China care se află peste hotare vor face eforturi persistente, vor dezvolta frumusețele interne și externe, și vor contacta și empatiza cu ambasada, vor exercita în mod activ inteligența și înțelepciunea și vor purta schimburi și cooperare cu partea română în domeniul culturii, artei, antreprenoriatului pentru a spori prietenia tradițională și cooperarea reciproc avantajoasă dintre cele două țări.

Reprezentanții comunității femeilor chineze din România au declarat că sub conducerea ambasadei vor continua să ducă la bun sfârșit tradiția patriotică, dragostea pentru țară și încrederea în sine, vor consolida în continuare unitatea internă și prietenia externă, contribuind astfel la dezvoltarea relațiilor și schimburilor chino-române în diferite domenii.

Yangzhou Art Troupe, care se afla în vizită în România, a prezentat o minunată expoziție de cultură chineză. Ansamblul muzical instrumental "24 de poduri sub luna oglindită în apă” este absolut frumos, solo de guzheng "Râul și florile primăverii sub luna nopții" de un spirit artistic nemaipomenit, iar solo de pian chinezesc "Guangling San" este extraordinar. Repertoriu clasic de poezie și pictură, filosofia vieții și melodia elegantă, însoțite de tehnicile de gravare și imprimare a patrimoniului cultural intangibil, precum și prezenatrea de ceai, flora și parfum, au atras atenția publicului.

Pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice dintre China și România, Art Troupe din Yangzhou a organizat un turneu de trei zile în orașul Sibiu cu genericul "Muzica Chineyzească în Romania". Concertul Guqin, Forumul National Eolian "Qinyu" si Expoziția națională de arta vântului alături de alte activități au aratat cultura traditională chineză intr-o forma romantică, creand o sărbatoare de muzică traditională chineză, proaspătă si elegantă, primită cu căldură de localnici.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro