Ambasadorul Jiang Yu s-a întâlnit cu Ministrul Tineretului și Sportului al României

2019-06-04 16:59

La 3 iunie 2019, Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu, s-a întâlnit cu Ministrul Tineretului și Sportului al României, dl Constantin Bogdan Matei. Cele două părți au făcut schimb de opinii cu privire la schimburile și cooperarea pentru tineret și sport dintre cele două țări.

Ambasadorul Jiang a spus că prietenia tradițională dintre China și România este una profundă. În ultimii ani, dezvoltarea relațiilor bilaterale a fost foarte plăcută. Acest an marchează aniversarea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România și 15 ani de la stabilirea parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre cele două țări. Cele două părți ar trebui să organizeze, cu ocazia ”dublei aniversări”, și mai multe sărbători colorate cu o atmosferă socială caldă și prietenoasă, să înregistreze rezultate tangibile de cooperare și să predea ”lista notelor” strălucitoare a cooperării pragmatice, aducând relațiile bilaterale la un nou nievel. "Predarea Ștafetei" este un eveniment colorat care are loc și la București și în alte locuri, acesta a devenit un punct luminos al aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice. Cele două părți ar trebui să se concentreze asupra schimburilor și cooperării în domeniul tineretului și sportului, să îmbunătățească cadrul acordurilor de cooperare și să genereze un nou impuls în relațiile bilaterale.

Ambasadorul Jiang a spus că tineretul este forța cea mai activă și mai energică socială. În noua epocă, China și România ar trebui să colaboreze pentru a promova înțelegerea reciprocă și prietenia între cele două țări și pentru a consolida schimburile și învățarea reciprocă, făcând tineri chinezi și români să fie participanți și promotori ai prieteniei și cooperării China-România și China-UE. Este necesar să-i conducem pe tinerii din cele două țări să participe activ la dialogul diferitelor civilizații și să-și consacre tineretul, înțelepciunea și puterea construirii inițiativei ”Belt and Road” și a unei comunități umane cu un destin comun. Salutăm faptul că România utilizează oportunitățile Anului 2019 pentru schimb de educație și tineri din China-Europa Centrală și de Est, continuând integrarea în mod activ în construcția ”Belt and Road” și participarea activă la Forumul Creativ și Patrimoniu pentru Tineret ”Belt and Road” și îndemnând tineri și studenți să participe la tabăra de vară ”Podul chinezesc”, ”Podul viitorului” China-Europa Centrală și de Est și alte activități, ceea ce constituie o punte comună spre învățare reciprocă.

Ambasadorul Jiang a spus că sportul este o modalitate importantă de a stimula apropierea inimilor oamenilor. În ultimii ani, China și România au cooperat bine în proiectele de arte marțiale și de fotbal, ceea ce a adus oamenii din cele două țări mai aproape și a făcut o nouă legătură pentru pritenia dintre China și România. Organizațiile și asociațiile sportive din cele două țări ar trebui să consolideze contactul direct și să realizeze cooperarea în domeniul sportului, să facă schimb de cunoștințe și experiențe sportive, să consolideze coordonarea în problemele sportive internaționale, să exploreze cooperarea relevantă în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022 și să scrie o nou capitol pentru prietenia chino-română.

Ministrul Constantin Matei a spus că România și China sunt buni parteneri și prieteni pe termen lung. Schimburile și cooperarea în domeniile de tineret și sport din cele două țări au avut loc foarte bine și au jucat un rol important în extinderea schimburilor popoarelor și relațiilor bilaterale strânse. În ultimii ani, clauza tineretului și sportului din România s-a dezvoltat viguros și are o galaxie de talente. Ministerul Tineretului și Sportului din România acordă o mare importanță schimburilor internaționale de tineret și sport și a acumulat o experiență bogată, dorind să profite de ocazia aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și China pentru a pune în valoare avantajele tineretului și sportului, pentru a consolida în continuare mecanismul de cooperare bilaterală în domeniul tineretului și sportului și a îmbogăți formele și conținutul cooperării și pentru a consolida opinia publică a schimburilor de prietenie dintre China și România și să creeze o atmosferă mai festivă a celebrării acestor aniversări. România consideră că Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022 vor fi un mare succes și este dispusă să participe activ și să exploreze cooperarea specifică cu China.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro