Ambasadorul Jiang Yu s-a întâlnit cu conducerea Serviciului de Protecție și Pază, Jandarmeriei și Poliției Române

2019-05-24 03:53

Recent, Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu, s-a întâlnit cu Directorul Serviciului de Protecție și Pază, generalul Lucian-Silvan Pahonțu, Inspectorul General al Jandarmeriei Române, colonelul Ionuț-Cătălin Sindile și cu Adjunctul Inspectorului General al Poliției Române, comisar-șef de poliție Florian Dragnea. Dl Liu Tao, Atașatul Militar din cadrul Ambasadei Chinei a participat la eveniment.

Ambasadorul Jiang a spus că prietenia tradițională dintre China și România a creat condiții favorabile pentru cooperarea dintre cele două țări în domeniul sistemelor de securitate, pază și poliție. De multă vreme, cooperarea dintre sistemele de securitate, pază și poliție ale celor două țări a fost una pragmatică și eficientă și a constituit un mecanism de cooperare stabil pentru schimburi de vizite la nivel înalt, schimburi profesionale, pregătirea personalului și discuții internaționale. Ambasadorul Jiang i-a mulțumit părții române pentru sprijinul său în procesul de schimburi de personal dintre cele două țări și pentru o cooperare aprofundată, precum și pentru securitatea drepturilor și intereselor legitime ale instituțiilor chineze, ale companiilor chineze și ale cetățenilor chinezi din România. Ambasadorul Jiang a spus că anul acesta marchează cea de-a 70-a aniversare a înființării relațiilor diplomatice dintre cele două țări și a 15-a aniversare de la stabilirea Parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre China și România. China este dispusă să profite de această ocazie pentru a aprofunda schimburile și cooperarea cu departamentele relevante din România și pentru a promova cooperarea pragmatică între cele două țări.

Partea română a menționat că prețuiește prietenia tradițională dintre România și China și va continua să depună toate eforturile pentru a proteja proprietatea și siguranța personală a instituțiilor, întreprinderilor și cetățenilor chinezi din România. Partea română este dispusă să colaboreze cu China pentru aprofundarea continuă a prieteniei dintre cele două popoare, să consolideze schimburile și cooperarea dintre cele două țări la diferite niveluri și în diverse domenii și să promoveze dezvoltarea continuă și profundă a relațiilor dintre România și China.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro