Ambasadorul Jiang Yu s-a întâlnit cu reprezentanții comunității chineze din România

2019-05-24 22:18

La 23 mai 2019, Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu, a organizat o întrevedere în cadrul ambasadei cu reprezentanții comunității chineze care s-au stabilit în România. La eveniment au participat mai mult de 30 de reprezentanți ai Asociației de Afaceri din China, Asociația Qingtian, Asociația Fujian și Asociația pentru Promovarea Reunificării Pașnice a Chinei.

În discursul său, Ambasadorul Jiang Yu a afirmat realizările pe termen lung a compatrioților chinezi din România și contribuția acestora la dezvoltarea relațiilor chino-române și le-a mulțumit pentru activitatea lor și sprijinul acordat ambasadei timp de mulți ani. Ambasadorul Jiang a spus că compatrioții chinezi stabiliți în România se străduie să muncească din greu și au continuat să-și dezvolte propria afacere, să se integreze în mod activ în societatea locală și au contribuit pozitiv la dezvoltarea economică și socială locală. Deși sunt în străinătate, ei mereu au grijă de patria-mamă și de dezvoltarea acesteia, de-a lungul anilor au sprijinit construcția economică internă a Chinei în diferite moduri și au contribuit proactiv donând bani și materiale în zonele afectate de dezastre naturale din țară. De asemenea, reprezentanții chinezi din România au făcut eforturi pentru a profita pe deplin de avantajele resurselor existente, jucând un rol special în promovarea cooperării prietenești dintre China și România, făurind legături strânse și mărind schimbul de vizite între cele două țări.

Ambasadorul Jiang a spus că acest an marchează cea de-a 70-a aniversare a înființării Chinei Noi. În ultimii 70 de ani, sub conducerea Partidului Comunist Chinez, poporul chinez a devenit auto-dependent și muncitor, a efectuat un salt mare de la ridicarea în picioare, a devenit bogat și puternic, deasemenea, înțelepciunea chineză a contribuit la pacea și dezvoltarea lumii prin puterea și proiectele sale. La ceremonia de deschidere a celui de-al doilea Forumul de Cooperare Internațională "Belt and Road", președintele Xi Jinping a anunțat că China va adopta o serie de măsuri majore de reformă și deschidere care vor oferi mai multe oportunități pentru construirea comună a inițiativei "Belt and Road" și prosperitatea comună tuturor, fapt care a fost larg acceptat și profund lăudat de comunitatea internațională.

Ambasadorul Jiang a subliniat faptul că în acest an sărbătorim, de asemenea, cei 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și 15 ani de la stabilirea parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre China și România. Relațiile bilaterale se află într-un nou punct istoric de plecare. Prim-miniștrii Chinei și României, s-au întâlnit la cel de al 8-lea Summit China - țările din Europa Centrală și de Est, unde a fost realizat un nou consens și s-au semnat o serie de documente de cooperare, așa cum China și România sărbătoresc „dublă aniversare" prin un „start bun". Ambasada Chinei în România va continua să depună eforturi necontenite profitând de oportunitatea de „dublă aniversare", promovând mai multe proiecte de cooperare să prindă rădăcini și să dea roade. Ambasada va continua să promoveze ideea de „concentrare pe oameni", făcând mai multe lucruri practice pentru traiul și munca pentru cetățeni chinezi stabiliți în România, aducând un real sentiment de câștig celor două popoare. Compatrioții chinezi sunt dorite să profite de oportunitatea istorică pentru a accelera dezvoltarea relațiilor bilaterale, integrându-se în situația generală, profitând de tendința generală, să participe în mod activ la inițiativa "Belt and Road" și la cooperarea în Formatul China - țările din Europa Centrală și de Est și să depună eforturi pentru a mări și consolida realizarea transformării industriale și modernizării, beneficiind de situația generală, prin propria sa dezvoltare să contribuie la dezvoltarea relațiilor chino-române.

Participanții au prezentat situația de dezvoltare și planurile pe viitor a fiecărei comunitate chineză în parte. Unii dintre reprezentanții și-au împărtășit experiențele și perspectivele pentru relațiile chino-române. Toți au spus că patria-mamă a obținut realizări importante în ultimii 70 de ani, care au atras atenția întregii lumi. Puterea națională cuprinzătoare a fost îmbunătățită în mod continuu și statutul internațional al Chinei a crescut, iar cetățeni chinezi stabiliți în străinătate sunt încântați și mândri de acest lucru. Sub conducerea Ambasadei, ei sunt dispuși să profite de oportunitățile istorice rare, să adune idei, să colaboreze, să muncească din greu pentru a-și dezvolta cariera, să contribuie activ la societate, să servească patria și să contribuie la dezvoltarea inițiativei "Belt and Road" și cea a relațiilor chino-române.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro