Ambasadorul Jiang Yu a vizitat principalele instituții mass-media din România

2019-05-15 03:20

Recent, ambasadorul Jiang Yu a vizitat Agenția Națională de Presă AGERPRES, Cotidianul ”Nine O’Clock”, Ziarul ”Adevărul” și alte instituții importante mass-media și s-a întâlnit cu directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES - Claudia Victoria Nicolae, directorul Cotidianului ”Nine O’Clock” - Radu Bogdan, redactorul-șef al Cotidianului ”Nine O’Clock” - Gabriela Bogdan și redactorul-șef al Ziarului ”Adevărul” - Dan Marinescu și alți oficiali. Au făcut schimb de opinii privind relațiile chino-române și cooperarea în domeniul mass-media.

Ambasadorul Jiang a spus că mass-media este o punte importantă pentru îmbunătățirea înțelegerii reciproce și a cunoașterii obiective dintre cele două popoare și are un rol solid și de ghid în promovarea dezvoltării relațiilor bilaterale, importanța acesteia fiind de neînlocuit. Ambasadorul Jiang și-a exprimat admirația pentru reflectarea pozitivă și obiectivă a Chinei de către diverse mass-media și a dat o înaltă apreciere eforturilor sale de a spori înțelegerea reciprocă a popoarelor chineze și române. A mai accentuat faptul că Agenția Națională de Presă AGERPRES, Cotidianul ”Nine O’Clock” și Ziarul ”Adevărul” etc. mențin relații bune de cooperare cu principalele instituții mass-media din China, cum ar fi Agenția de Presă XINHUA, Televiziunea Centrală din China și Chinadaily etc. Se speră că mass-media din România va continua să susțină spiritul obiectiv și profesional și va contribui mai mult la consolidarea prieteniei dintre cele două popoare și la promovarea noii dezvoltări a relațiilor chino-române.

Ambasadorul Jiang a subliniat, de asemenea, că, în zilele noastre situația mondială este în curs de ajustări profunde, interdependența între țări este în creștere, echilibrul între puteri internaționale este mai stabil, iar tendința de pace și dezvoltare este ireversibilă. Pentru aceasta, președintele Xi Jinping a propus conceptul de "o comunitate umană cu un destin comun" și a primit din ce în ce mai multă recunoaștere și sprijin din partea comunității internaționale. Inițiativa ”Belt and Road” este o soluție eficientă pentru a crea ”o comunitate umană cu un destin comun”, iar cooperarea în format ”16+1” este o platformă importantă de-a lungul inițiativei ”Belt and Road”. Ambasadorul Jiang a subliniat că China și România se bucură de o prietenie tradițională și 70 de ani de istorie au dovedit că dezvoltarea relațiilor bilaterale ale celor două părți a oferit oamenilor beneficii concrete. Pentru a promova în mod eficient relațiile chino-române, în următoarea perioadă mass-media din România se poate concentra pe următoarele două aspecte: în primul rând, să se concentreze asupra aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România și a aniversării a 15 ani de la stabilirea Parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre China și România, să prezinte în totalitate seria de sărbători diverse, răspândind prietenia dintre China și România, promovând cooperarea dintre China și România ceea ce va permite continuarea dezvoltării cooperării prietenești dintre cele două țări. În al doilea rând, să se concentreze pe cooperarea din cadrul inițiativei ”Belt and Road” și să exploreze profund oportunitățile enorme pe care această inițiativă le va aduce pentru relațiile bilaterale. Recent s-a încheiat cel de-al doilea summit al inițiativei ”Belt and Road” și s-au obținut rezultate fructuoase, unul dintre care este construirea comună a Alianței Belt & Road News. Se speră că mass-media din România va utiliza în mod activ platforma și va participa activ la activități relevante, încercând să fie ”catalizatorul” cooperării pragmatice din cadrul inițiativei ”Belt and Road” și "megafonul" rezultatelor acesteia.

Partea română și-a exprimat aprecierea față de Ambasada Chinei pentru susținerea activă pe termen lung a schimburilor și cooperării dintre mass-media românească și chineză și au afirmat că prietenia dintre China și România are o istorie lungă și devine chiar mai fermă odată cu trecerea timpului. Cele două popoare întotdeauna au avut o prietenie specială, simplă și profundă. Statutul și influența Chinei în lumea de astăzi este remarcabilă. Oamenii din România sunt dornici să înțeleagă dezvoltarea Chinei în toate aspectele și sunt, de asemenea, foarte preocupați de noile platforme precum inițiativa ”Belt and Road” și cooperarea în format ”16+1”. Mass-media din România este dispusă să joace un rol pozitiv de punte de legătură în îmbunătățirea cunoașterii și înțelegerii reciproce între cele două popoare.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro