Ambasadorul Jiang Yu a vizitat Dâmbovița

2019-04-18 22:16

La 17 aprilie 2019, ambasadorul Jiang Yu a fost invitată să viziteze județul Dâmbovița, unde s-a întâlnit cu Ivan Vasile Ivanoff - secretarul județului, Florina Mureșan - subprefectul județului Dâmbovița și Daniel Cristian Stan - primarul municipiului Târgoviște, și a vizitat Parcul Industrial Priboiu și Universitatea Valahia din Târgoviște. De asemenea, ambasadorul Jiang Yu îmreună cu primarul Daniel Cristian Stan s-au întâlnit cu reporterii. Consilierul Zhao Lei al Ambasadei a participat la activitățile de mai sus.

În timpul vizitei, ambasadorul Jiang a spus că județul Dâmbovița are o bună bază economică și resurse naturale abundente. Municipiul Târgoviște a fost odată capitala Valahiei, păstrând în continuare numeroase peisaje istorice și culturale prețioase și are un patrimoniu istoric și cultural profund. Ambasadorul Jiang a spus că unul dintre motivele importante pentru care relația chino-română poate fi "mereu tânără" este că opinia socială și publică a acestei prietenii este solidă. Participarea și sprijinul puternic al județelor și orașelor, inclusiv județul Dâmbovița și orașul Târgoviște, fac prietenia chino-română înfloritoare și durabilă.

Ambasadorul Jiang a subliniat că schimburile locale sunt o componentă importantă și o forță motrice a relațiilor bilaterale. Ambele părți ar trebui să profite în mod constant de potențialul schimburilor locale, să extindă domeniile de cooperare și să facă schimburile locale o legătură și un pod pentru a promova prietenia dintre popoare și cooperarea pragmatică. În prezent, județul Dâmbovița a stabilit relații de prietenie cu Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang, iar municipiul Târgoviște a semnat o scrisoare de intenție pentru schimburi prietenești cu municipiul Guilin. Partea română își poate dezvolta în continuare potențialul în turism, agricultură, parcuri industriale, orașe inteligente etc. și își poate aprofunda schimburile și cooperarea cu Guangxi și Guilin, combinând industriile avantajoase respective pentru a obține o dezvoltare complementară și reciproc avantajoasă. Partea chineză va continua să încurajeze întreprinderile chinezeşti să investească în județul Dâmbovița, să participe la construcțiile economice și sociale locale și să promoveze beneficiile reciproce și dezvoltarea comună.

Liderii locali din județul Dâmbovița și municipiul Târgoviște au prezentat dezvoltarea economică și socială locală și au spus că prietenia tradițională dintre România și China este înrădăcinată profund în inimile celor două popoare. Liderii județeni și municipali vor continua să sprijine cooperarea locală dintre cele două țări și să accelereze cooperarea în domeniile culturii, turismului, educației și investițiilor etc. Se crede că, în contextul celor două aniversări din acest an, noua echipă de conducere județeană va îndeplini sarcina importantă de a promova schimburile locale dintre România și China și de a face mai multe lucruri practice pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Județul Dâmbovița este situat în partea central-sudică a României și în imediata apropiere a cercului economic din capitala București, având o poziție geografică avantajoasă. Terenul județului Dâmbovița este înalt în nord și jos în sud, diferența de altitudine fiind de aproximativ 2.400 de metri. Topografia și resursele turistice sunt extrem de bogate. Munții Bucegi din nord sunt niște forme de relief glaciare, zonele centrale deluroase sunt luxuriante, iar câmpiile din sud reprezintă jumătate din suprafața totală. Teritoriul este larg și resursele de apă sunt abundente. Regiunea are o istorie lungă, din secolul al 14-lea până în secolul al 18-lea, Târgoviște a fost cel mai important centru politic, economic, militar, cultural și artistic al principatului Țării Românești. În 1600, Mihai Viteazul a realizat prima reunificare a celor trei principate românești.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro