Ambasada Chinei în României a organizat un forum pentru întreprinderile chineze

2019-03-28 02:14

În data de 27 martie, Ambasada Chinei în România a organizat un forum pentru întreprinderile chineze. Ambasadorul Chinei în România, doamna. Jiang Yu, a participat la întâlnire și a ținut un discurs. Consilierul economic, dl. Guan Gang, a prezidat ședința.

Ambasadorul Jiang Yu a menționat că sub impulsul inițiativei "Belt and Road" și cooperarea în formatul "16+1", relațiile chino-române au intrat într-o nouă etapă de dezvoltare cuprinzătoare și rapidă, iar cooperarea economică și comercială chino-română a prezentat o tendință ascendentă: în anul 2018, volumul comerțului bilateral dintre China și România a atins un nivel record de 6,68 miliarde de dolari, în creștere cu 19,3% față de anul precedent. China este al șaptelea cel mai mare partener comercial al României și al cincilea mare importator. Negocierile cu privire la proiectul pentru Centrala Nucleare de la Cernavodă au fost organizate într-o manieră ordonată, Power Construction Corporation of China a câștigat cu succes licitația pentru Proiectul de întreținere a autostrăzii Iași, întreprinderile mari de infrastructură din China au participat activ la licitația pentru proiectele majore din România, companiile de telecomunicații se angajează pe deplin în dezvoltarea și construirea industriei comunicațiilor locale, întreprinderile chineze în România au contribuit pozitiv la dezvoltarea economică și socială a României și la cooperarea economică și comercială dintre China și România.

Ambasadorul Jiang Yu a subliniat că anul acesta este un an important în istoria relațiilor bilaterale, China și România salută aniversarea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și cea de-a 15-a aniversare a înființării unui Parteneriat amplu de prietenie și cooperare. În România, întreprinderile chineze ar trebui să profite din plin de această oportunitate, să inoveze ideile de cooperare, să se concentreze pe explorarea punctelor de convergență și a punctelor de intrare a cooperării pragmatice între cele două țări, să exploreze proactiv cooperarea terțiale dintre China, România și UE, să depună eforturi pentru a obține mai multe rezultate de cooperare, aducând noile contribuții pentru crearea unei noi atmosfere de cooperare chino-română. Ambasadorul Jiang Yu a exprimat dorința ca întreprinderile chineze în România să îmbunătățească capacitatea lor de inovare, precum și competitivitatea și capacitatea internațională de operare, să respecte legea și managementul integrității, să îndeplinească cu seriozitate responsabilitățile sociale, să stabilească o bună imagine internațională, să acorde atenție pentru protecția resurselor naturale și mediului înconjurător, protecția siguranței producției, prevenirea și controlul riscurilor de peste hotare. Ambasadorul Jiang Yu a mai spus că Ambasada Chinei în România va continua să intensifice comunicarea și coordonarea cu departamentele relevante din România, să extindă consensul social, să mobilizeze în mod activ toate părțile, să creeze un mediu de afaceri mai bun pentru întreprinderile din România finanțate de China. Astfel părțile vor transforma în mod eficient prietenia tradițională dintre China și România într-o cooperare mai pragmatică, obținînd ridicarea vitezei și a eficienței, cu avantaje reciproce și câștigi mutuale.

Reprezentanții întreprinderilor chineze au raportat despre dezvoltarea companiilor respective în România și despre viitoarele lor planuri de dezvoltare și au mulțumit Ambasadei Chinei în România pentru îndrumarea și asistență. Ei au menționat că vor continua să respecte principiul consultare, construirii în comun și beneficii partajate, să intensifice eforturile de dezvoltare pe piața românești și să depună eforturi pentru promovarea mai multor proiecte pentru a contribui la cooperarea economică și comercială dintre China și România.

La acest forum au participat reprezentanții Bank of China, Huawei Technologies, ZTE, China Telecom, Power Construction Corporation of China, China Communications Construction Company, China Road & Bridge Corporation, China Information Communication Technologies Group Corporation, China New Era Group Corporation, China Civil Engineering Construction Corporation, COSCO Shipping, China Tobacco International, Nuctech Company, Yuncheng Plate-making Group.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro